fbpx
skip to Main Content

De urinoirs die we installeren zijn watervrij. Dat past in onze duurzame denkwijze. Spoelen doen we in een duurzame omgeving niet meer. Maar dat gaat niet zomaar. (Watervrije) urinoirs kunnen problemen geven. De Mr. Friendly urinoirs werken met een andere, meer ontwikkelde filter dan meeste andere watervrije urinoirs. Het Mr. Friendly urinoir is de beste in z’n soort.

– Naar achter gepositioneerde achterwand. Geen terug-spetteren. Alles loopt perfect af. Er zal nergens urine achterblijven. Gemaakt van hoogwaardig keramiek. Ook na jaren blijft dit mooi!

– Prachtig om te zien.

– De slimme vloeistof-toplaag dekt perfect af. Een luchtdichte afsluiting ook als de filter ouder wordt.

– Geen kans op kleine lekkage (geen stank)

– Gaat langer mee en is goedkoper.

– Minder oppervlak dat in contact komt met urine (paddestoelen, rekjes, netjes etc.). Alles is zeer glad afgewerkt en loopt perfect af. Vangt aanslag (urinesteen) op! Bescherming van de afvoer.

– Niet kwetsbaar, sterk.

– Veel makkelijker verwijderen van in het urinoir achtergelaten zaken door de gebruiker (zoals kauwgom, papier, braaksel, etc.)

– Nooit een open riool verbinding door ingebouwde sifon-functie

– Zeer degelijke filter die zeer goed werkt

– Zeer degelijk gemaakt.

– Het Mr. Friendly-urinoir heeft een vorm waardoor er veel minder naast de pot komt. Mannen staan ook automatisch dichterbij.

– Zeer eenvoudig vervangen van de filter.

– Eenvoudige toegang tot de afvoer bij eventuele verstopping of andere problemen. aanslag (urinesteen) op! Bescherming van de afvoer.

– UNIEK: Ook beschikbaar in circulaire uitvoering! Volledig gerecycled plastic!

– Eenvoudige montage.

We hebben een paar vraagjes.

  “We gebruiken geen drinkwater meer om urinoirs te spoelen”

  Waarom geen watergespoelde urinoirs?

  Los van het feit dat we natuurlijk zo milieuvriendelijk als mogelijk willen zijn, willen we geen watergespoelde urinoirs om de volgende redenen:

  Allereerst natuurlijk zoals gezegd de besparing van drinkwater.

  Elke spoeling zorgt voor een wolk met urine die neerdaalt in de omgeving. Moderne urinoirs zijn relatief gezien waterzuinig. Dit zorgt voor verstoppingen. Urinesteen is een binding tussen urinezouten en kalk. Juist uit dat leidingwater is de kalk afkomstig. Dit bindt zich met de urine en omdat er weinig flow is, ontstaat vrij snel urinesteen. Bij watervrije urinoirs treedt dit ook op maar het geheel hardt minder snel uit.
  Door de combinatie van de goede urinesteenopvangende filter met het sensor spoelsysteem (of hybride urinoir) wordt dit definitief opgelost. Door slechts zeer af en toe te spoelen (maar dan wel onder druk) worden de leidingen goed onderhouden. Watergespoelde incl. spoelsysteem urinoirs zijn veel kostbaarder en vergen meer onderhoud.

  Ook is door ontbreken van dit systeem het schoonmaken gemakkelijker. Bij onze watervrije urinoirs is geen duur spoelsyseem benodigd.

  Hybride uitvoering of een spoelmechanisme
  Het Mr. Friendly urinoir bestaat ook in een hybride uitvoering. Dit betekent dat er een

  spoelmechanisme is ingebouwd dat 1x per 72 uur een spoeling verzorgd van 4 liter.

  Dit spoelen gebeurt onzichtbaar door de afvoerleiding en zorgt ervoor dat de leidingen schoner blijven. Bij x-aantal urinoirs langs elkaar kan het uiterste bijvoorbeeld zijn uitgerust met het spoelmechanisme.

  Back To Top