fbpx
skip to Main Content

Let’s make impact together!

Wereldwijd hebben 3,6 miljard mensen geen toegang tot veilig sanitair. Dit is 45% van de wereldbevolking, die geen gebruik kan maken van een schoon toilet of voorzieningen om de handen te wassen. Door slechte hygiëne lopen zij grote gezondheidsrisico’s. Het gaat onder meer om het oplopen van besmettelijke ziekten en uitdroging door diarree. Helaas is dit voor velen zelfs fataal. In ontwikkelingslanden is buikloop zelfs de derde belangrijkste doodsoorzaak met 767 sterfgevallen per dag. Jaarlijks sterven 525.000 kinderen onder vijf jaar hieraan.

Dagelijks worden er 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Omgerekend zorgt dit voor 10% van de ontbossing wereldwijd, terwijl 30% van de wereldbevolking hier gebruik van maakt. Daarnaast behoort de papierproductie in de top drie van CO2-uitstoters, waterverbruikers en -vervuilers. Voor een A4-vel is bijvoorbeeld al vijf liter water nodig.

Een bestelling plaatsen?
  Wil je nog iets kwijt? (optioneel)

  Help mee aan een beter klimaat!

  Al onze materialen zijn duurzaam, vrij van chloor, kleur- en geurstoffen en 100% boomvriendelijk. Bij afname van 333 toiletrollen red je een boom.

  Help ons ontwikkelen!

  De helft van de winst van The Good Roll gaat naar de bouw van schone en veilige toiletten in ontwikkelingslanden, waarmee vele levens worden verbeterd. We zetten ons ook in voor betere educatie op het gebied van hygiëne en seksuele gezondheid.

  Zorg mee voor werk!

  In de vier sociale werkplaatsen van The Good Roll, bieden wij meer dan 100 mensen werk op maat aan, die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Bij afname van €1.000 aan producten bezorg je iemand een fulltime baan.

  De mogelijkheden

  Divers poetspapier

  Wij bieden snelle service en hoogwaardige producten. Daarnaast zorgen onze producten voor creatieve en visueel sterke media assets. Ga voor een ruim aanbod aan kwalitatief poetspapier! Alle producten zijn leverbaar alleen hebben geen standaard verzendkosten, neem daarom contact op.

  Toiletpapier

  Er zijn genoeg keuzemogelijkheden, zoals onze twee- en driedaagse toiletrollen van gerecycleerd papier of van extra zachte bamboevezels. Alle rollen kunnen met of zonder wikkel worden besteld. Alle producten zijn leverbaar alleen hebben geen standaard verzendkosten, neem daarom contact op.

  Back To Top